Digital Marketers Chennai Meet-ups Few Questions & Answers (Q & A)

Dear Friends,

Digital Marketers Chennai Meet-ups Few Questions & Answers that i noted. 

  1. Mobile Optimization: Do we need .mobi sites for mobile optimization?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: .Mobi Domain is not required. Responsive site is enough to target mobile
     
  2. SERP Ranking: What are the few main reasons for sudden drop in ranking?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai:  Website Visitor Bounce Rate, Irrelevant link to the site, Physical reporting to Google
     
  3. Web Analytics: What are the other best alternatives to Google Analytics (Free Tool)?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: AWstats, Net Tracker
     
  4. Optimization Future Trend: What is the Future of Optimization?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: Mob. Apps Optimization. But it is a different ball game
     
  5. Competitor Analysis: Competitor Analysis in SEO?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: Analyze other top ranking sites for relevant keywords & also consider Informative sites 
     
  6. PPC / Paid Search: Which Paid Search is good…. Adwords & Bing?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: It depends on the product & service you deliver. Based on the experience shared, Overall Adwords is good. Bing deliver good results in US
     
  7. Video Optimization: What factors are looked in Youtube Video Ranking?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: Apart from Click, Avg time spent on the video is considered
     
  8. Targeting: How to leverage on Social Media through Paid Campaign?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: Through Retargeting
     
  9. Domain Authority: Does Google give authority to .us domain?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: It is better to go for .com than .us. In general sense, .com is treated as Global Domain (Bit more prominence for US)
     
  10. About HTML 5?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: HTML 5 gives more flexibility for Optimization
     
  11. SERP Ranking for EMD:  What about EMD Ranking?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: Website authority ranking depends on the authority of the EMD site
     
  12. Inbound Link: How to disallow Irrelevant backlinks?
    Ans. by Digital Marketers Group Chennai: Using the  Disavow link tool


Photo Courtesy: Digital Marketers Group Chennai

If you are a digital marketer, SEO, SEM, SMO professonial in Chennai, pls. join our group in Facebook to meet, share & grow. Digital Marketers Chennai Facebook Link: http://www.facebook.com/DigitalMarketersChennai

3 comments
Prakash
Prakash

Thanks Ramki your blog covered all. Also could please have individual name mention who answered? just curious;)

Ramki
Ramki

Dear Prakash.. This is a interactive session of digital marketers .This is collective effort. Digital Marketers Chennai Group appreciate your appreciation, Connect with us through facebook link that is mentioned above for more future updates. Thanks

Prakash
Prakash

that's ok ramki just curious.. also regarding videos.. no I haven't recorded anything from my end, need to check with CDMG hosts they may have one.if not, this will be the first priority for our next event.